May 12, 2010

Corn Mexican Style









I´ve mentioned to you my oh so very deep melancholy for Mexican food (sometimes I miss Mexican food more than I miss my mother, I swear!!!... hopefully she won´t read this...)

Well this is one other thing I really miss: corn!!! In Mexico is very common to find this small carts on the corners of parks and plazas (foto 1) where they have them already boiled and they put a small wooden stick on it so you can hold it and prepare them "Mexican Style"...

The corn we have are different from the ones I find here, here are very sweet ones, but I make them "Mexican Style" and taste as good as in Mexico standing on a plaza!!!
Here is the "Mexican Style Corn" recipie:

- get corn
- boil it
- spread some mayonnaise on it (I like a lot but it´s up to you)
- add some fresh lemon juice (for me lemons are green, for others are yellow, in this case use the green ones)
- add some salt
- add some shred cheese (the one you prefer)
- add some chili powder (you can put as much or as little as you want... or none)

Et voila!!!!

Ps. eating it is a little messy... but it´s part of the fun!!! enjoy!!!!!! (I think I´ll have some myself) Oh how much I miss my mexican corn!!!!

........................................

Ya les he contado de mi gran melancolía por mi comida Mexicana (creo que hay veces que extraño más la comida que a mi mamá.... se los juro!!!! y esperemos que ella no lea este post...)

Y bueno, una de las cosas que mas extraño son los elotes... En México es muy usual encontrar un carrito de elotes en las esquinas de las plazas y los parques (foto 1), los cuales ya estan hervidos y les clavan un palito para que lo agarres y te los preparan al estilo mexicano ... uuuy que rico!

Los elotes de los que les hablo son diferentes a los que encuentro aquí en Canada, los de aquí son dulces, pero no importa, los preparo igual al estilo Mexicano y saben tan ricos como si me lo estuviera comiendo parada en una plaza!!!

Y aquí está la receta del "Elote estilo mexicano":

- hervir los elotes hasta que esten suavecitos
- untarles mayonesa (al gusto, a mi me gusta con mucha)
- jugo de limón fresco (limon verde)
- sal (al gusto)
- queso rallado
- chile rojo en polvo (chile piquín nosotros le llamamos, y es al gusto o si no comes picante pues nada)

Et voila!!!

Pd. comertelo es un poco desastrozo y embarrador pero ese es también parte del encanto de comerte un "elote estilo mexicano" (creo que me voy a comer uno...) ay como extraño a mis elotes!!!
Pin It

4 comments:

feel what I felt said...

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm O.o
I love corn!!!

Cara Carmina said...

me too! :)

MJ said...

here where i live in Southern California we have people selling elotes mexicanos on the street!!! it's pretty sweet! but they're not as good as the ones you buy in Mexico of course!

Cara Carmina said...

Really? Oh are you lucky or what? :) enjoy one thinking about meeeee!!!! :)